Instagram story viewer> @sagacia_golf> Post
8 months ago
0
Posted On: March 4th 2026, 12:35 pm
Ever notice a ball sitting just past the hole while someone else is putting?

Under USGA Rule 15.3b – Ball Helping Play, if a ball on the putting green might help another player’s stroke, it must be marked and lifted.

That means a ball sitting near the cup can’t be left there as a backstop to stop someone’s putt.

And in stroke play, players cannot agree to leave the ball there to help.

Golf rewards skill — not bumpers.

Penalty: General penalty (2 strokes in stroke play)

—

🏌️‍♀️ Strike with force. Play with wisdom.

#GolfRules #USGA #GolfTips #GolfEtiquette #golf

More posts

back to up